Прес-центр28 листопада 2023, 14:11

Культурні заходи для ВПО у місті Суми.

22 листопада 2023 року для ВПО у місті суми була організована зустріч з Олександром Шапаренком, дворазовим чемпіоном Олімпійських ігор, заслуженим  майстром  спорту з веслування на байдарці, учасником трьох олімпіад,  багаторазовим чемпіоном  світу та Європи, почесним громадянином міста Суми.

          Олександр Шапаренко у діалозі розповів цікаві факти про своє життя, про те, що завжди залишається поза увагою чи «поза кадром»: спорт у його житті, відчуття, які охоплюють, коли здобув омріяну перемогу, стан, коли відчуваєш, що ти – ЧЕМПІОН!  Гість радо поділився своїми вподобаннями, розказав про особистості, які його надихають, книжки, які подобаються. Багато цікавого розповідав пан Олександр про країни, у яких він бував.

На зустрічі також був присутній Олександр Васильович Вертіль — український письменник: поет, перекладач та журналіст. Член Національної спілки журналістів України та Національної спілки письменників України. Заслужений журналіст України. Голова Сумської організації НСПУ. О. Вертіль написав книги про О. Шапаренка, тому  доповнював його розповіді цікавими та кумедними випадками з життя. Також виступав Олександр Салатенко, а музикальну паузу подарував Валерій Козупиця, український співак, композитор, заслужений діяч мистецтв України. Зустріч від булася у форматі живого діалого, де кожен охочий отримав відповіді на поставлені питання. Захід Олександр Васильович завершив поезією про відомого спортсмена. Такі зустрічі надовго залишаються у пам’яті та дають можливість побути у теплому та дружньому колі.  

          22.11.2023 року наші земляки змогли долучитися до прекрасної ініціативи та провести час у театральному колі. Перегляд легендарної комедійної театральної вистави «Ревізор» згуртував ВПО Луганської області та дав можливість доторкнутися до прекрасного.  «Ревізор» – це вистава, що створює настрій і міцно «тримає» увагу глядача.  Ролі виконували: Володимир Горянський, Ксеня Вертинська, Лілія Ребрик, Олексій Вертинський та інші.