Прес-центр2 грудня 2021, 16:12

Із закладу – в родину

Проблема дитячого сирітства с кожним днем стає все актуальнішою і болючішою темою для нашого суспільства. Без сумніву, діти, які втратили батьків, потребують родинного тепла і виховання.

В перший день зими, ще троє дітей, позбавлених батьківського піклування, вихованців Сєвєродонецької школи-інтернату, знайшли сімейне вогнище. Згідно з розпорядженням голови Старобільської районної державної адміністрації з 1 грудня 2021 року був створений ще один дитячий будинок сімейного типу на базі прийомної сім’ї Нестеренко Інни та Нестеренка Володимира, які проживають в Новопсковській громаді Старобільського району.

Будинок сімейного типу залишається одним з найбільш гуманних варіантів сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. На сьогодні батьки-вихователі Інна і Володимир Нестеренки виховують вже шестеро прийомних дітей.

Приємно усвідомлювати, що кожного дня все більше і більше наших громадян відкривають свої серця і двері домівок для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Дякуємо всім небайдужим людям, усиновлювачам, прийомним батькам, батькам-вихователям, які подарували своє душевне тепло, батьківську турботу і любов дітям, які більше всіх цього потребують! Хай повниться щасливим дитячим сміхом Ваша домівка, хай ростуть здоровими та успішними Ваші діти.

А тим, хто бажає отримати додаткову інформацію щодо сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, ми завжди раді допомогти.