Прес-центр1 жовтня 2021, 15:10

Голова Старобільської РДА Віталій Кононов взяв участь у шостій сесії Старобільської районної ради

30 вересня 2021 року голова Старобільської райдержадміністрації Віталій Кононов взяв участь у шостій сесії Старобільської районної ради восьмого скликання.

 

На порядок денний засідання сесії було винесено 10 питань, які попередньо розглядалися постійними комісіями ради.

Першим питанням депутати розглянули інформацію Старобільської районної державної адміністрації щодо питань взаємодії з правоохоронними органами, з якого доповіла Світлана Загоровська, заступник голови Старобільської райдержадміністрації.

 

У доповіді піднімались питання про незаконне використання земель, в тому числі сільгосппризначення, охорони довкілля, забруднення природного середовища, поводження з відходами та благоустрою територій, зокрема, незаконної вирубки дерев та лісосмуг, замору риби у водоймах, додержання правил благоустрою, утилізації побутових та інших відходів, незаконний видобуток піску, підпалів сухої рослинності.

 

Також, Світлана Іванівна доповіла присутнім про проблеми незаконного обігу групи підакцизних товарів, домашнього насильства та не менш актуального питання безпеки дорожнього руху та дотримання правил паркування.

Доповідач, завершуючи виступ, зауважила на необхідності забезпечення контролю за дотриманням карантинних обмежень та санітарно-епідеміологічних правил на території Старобільського району.

 

Представники правоохоронних органів, Державного агентства рибного господарства, Старобільського лісомисливського господарства доповіли щодо розгляду порушених питань, проведену роботу в даних напрямках та стан розгляду порушених справ.

 

Віталій Кононов зауважив, що лише спільними зусиллями виконавчої влади та депутатського корпусу, можливо досягнути позитивних результатів розвитку району, ефективно виконувати поставлені Президентом та Урядом України завдання та цілі, вирішувати нагальні питання, які хвилюють жителів району. Будувати відносини органів виконавчої влади з органами місцевого самоврядування необхідно виключно на засадах законності, співпраці та спільної роботи на благо нашого регіону та нашої держави.

 

Також на сесії розглянули інші питання порядку денного. В результаті обговорення з усіх питань було ухвалено відповідні рішення.