Прес-центр28 квітня 2021, 15:04

Дотримуємось правил пожежної безпеки в природних екосистемах!

З настанням теплої пори року та початком пожежонебезпечного періоду вогнеборці щодня мають справу з сотнями пожеж у природних екосистемах. У більшості випадків причиною загорянь стає елементарна людська недбалість.

Складність ситуації для рятувальних служб, які покликані реагувати на пожежі в екосистемах, полягає в тому, що вогонь сухою травою під дією вітру поширюється з неймовірною швидкістю. Окрім того, зазвичай, поряд з осередком виникнення пожежі відсутні джерела водопостачання. Наслідки від цього можуть бути непередбачуваними.

Для виявлення осередків загорянь на території Міловської громади створена робоча група, до складу якої увійшли представники Міловського міськрайонного відділу Головного управління ДСНС України в Луганській області, Міловського відділення поліції № 2 Старобільського районного управління поліції ГУНП в Луганській області, Міловського та Микільського лісництв ДП «Біловодське лісомисливське господарство».

Основне завдання групи – моніторинг ситуації щодо загорянь, оперативне реагування на факти вчинення пожеж та їх документування відповідно до чинного законодавства протягом пожежонебезпечного періоду 2021 року.

Так, з початку цього року в природних екосистемах Міловщини виникло 4 пожежі. Загоряння очерету та сухої рослинності відбулось на загальній площі 3,025 га. Завдяки оперативним діям рятівників усі пожежі ліквідовано.

Райдержадміністрація закликає громадян пам'ятати, що пожежі в екосистемах також можуть спричинити тяжкі наслідки, зокрема, неконтрольоване поширення вогню на житлові будинки та поруч розташовані споруди, руйнування родючого шару ґрунту та загибель тварин.

Будьмо відповідальними! Бережімо рідну землю разом!