Прес-центр14 травня 2021, 16:05

Дороги Старобільщини

До Старобільської райдержадміністрації надходить багато звернень громадян щодо незадовільного стану доріг на території району, безліч запитань та критики в соціальних мережах з цього приводу.

Слід зазначити, що масштаб дорожніх робіт за проєктом «Велике Будівництво є рекордним за всі роки незалежності України.  В рамках цієї програми Служба автомобільних доріг України у Луганській області у 2021 році  у Старобільському районі виконає капітальний та поточний ремонт близько 190 км автомобільних доріг державного значення. Але є і об’єктивні фактори, які впливають на проведення ремонту доріг – розроблення проєктної документації, надходження фінансування, проведення тендерних закупівель та безпосереднє виконання робіт. На все це потрібен час, щоб всі етапи ремонтних робіт були проведені в рамках вимог чинного законодавства. 

За інформацією Служби автомобільних доріг України у Луганській області на даний час в Старобільському районі розпочаті роботи на наступних напрямках:

Ділянка дороги Н-21 (Старобільськ – Луганськ – Хрустальний – Макіївка – Донецьк), від Старобільська до Новоайдару протяжністю 20 кілометрів. Дорога проходить через населені пункти  Старобільськ, Половинкине, Байдівка, Шульгинка. Роботи виконує підрядник ТОВ «Автомагістраль-Південь». По всій протяжності маршруту закінчено   укладання нижнього шару асфальтобетону, найближчим часом буде укладено верхній шар покриття. Проводилися  роботи по розширенню дорожнього полотна до 8 м (ширина дороги була 7 метрів).  Наразі ведуться роботи з влаштування тротуарів та зовнішнього освітлення у населених пунктах, через які проходить траса, влаштування з’їздів та примикань, автобусних зупинок, бар’єрного огородження, дорожніх знаків, сигнальних стовпчиків та нанесення дорожньої розмітки. У червні  – закінчення робіт.

Дорога Н-26 (Чугуїв – Мілове) – автомобільний шлях національного значення. Дорога  на Луганщині проходить  через  місто Сватове, села Містки, Калмиківка, Підгорівка, місто Старобільськ, смт Біловодськ,  закінчується в смт Мілове  на кордоні з РФ. 

Наразі активні роботи тривають за маршрутом Старобільськ – Мілове, дві ділянки дороги Н-26  загальною протяжністю 70 кілометрів. Роботи проводяться на двох ділянках: від Євсуга до Біловодська (35 км), та від Біловодська до Мілового (35 км). Генпідрядник – ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл». Зараз ведуться роботи з влаштування нижнього шару асфальтобетонного покриття.   

Розпочинаються роботи  на ділянці в 35 кілометрів дороги Старобільськ - Євсуг. Тут буде працювати ТОВ «Автомагістраль-Південь».

Оголошена процедура державної закупівлі на проведення робіт з поточного середнього ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення Т-13-07 (Сватове – Новопсков – Мілове), на ділянці Новопсков - Марківка. Вартість проведення робіт 1 165 434 303,04 грн. Дата проведення аукціону - 7 липня 2021 року.

Розроблена проєктно-кошторисна документація на ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Т-13-02 (КПП «Танюшівка» – Старобільськ – Бахмут) на ділянці Новопсков – Старобільськ. За повідомлення Служби автомобільних робіт у Луганській області орієнтовний початок робіт очікується у червні 2021 року за умови належного фінансування. До цього моменту проводитимуться аварійно-ремонтні роботи в рамках експлуатаційного утримання.

Старобільська райдержадміністрація уважно відстежує ситуацію із ремонтом дороги Старобільськ – Новопсков та буде постійно інформувати громадськість щодо стану його підготовки та проведення.