Прес-центр21 квітня 2021, 10:04

До відома сільгосптоваровиробників!

7 квітня 2021 року на черговому засіданні Кабінет Міністрів ухвалив постанову «Про внесення змін до пункту 3 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки сільгосптоваровиробників». 

 

«Якісна і справедлива підтримка аграріїв з боку держави дає можливість цьому сектору розвиватись та конкурувати на світових ринках. Отож, тепер така державна допомога також може йти на відшкодування сільгосппродукції та відшкодування втрат посівів внаслідок надзвичайних ситуацій техногенного або природного характеру, як, наприклад, посухи», - сказав під час засідання уряду Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

 

Як йдеться у пояснювальній записці до постанови, додано наступні напрями державної фінансової підтримки сільгоспвиробників, на які буде спрямовано 500 млн грн:

- державна підтримка страхування с/г продукції - 50 млн грн;

- відшкодування втрат від пошкодження посівів с/г культур внаслідок надзвичайних ситуацій - 240 млн грн;

- державна підтримка с/г виробників, які використовують меліоровані землі - 50 млн грн;

- державна підтримка виробників органічної с/г продукції - 50 млн грн;

- підтримка розвитку галузі картоплярства - 60 млн грн. Зазначається, що до 32% вирощеної промисловим способом картоплі втрачається під час зберігання через відсутність картоплесховищ;

- субсидії з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь - 50 млн грн. Зокрема, зазначається, що планують виплачувати 3500 грн. дотації на 1 га посіву гречки.

 

Повну інформацію про державну допомогу аграріям у 2021 році можна знайти на Інформаційно-аналітичному порталі АПК України, в розділі Державна підтримка, за посиланням - https://agro.me.gov.ua/ua/pidtrimka.