Прес-центр4 грудня 2023, 17:12

Демінер з гуманітарного розмінування

Луганщина долучається до рекрутингової кампанії за фахом "Демінер з гуманітарного розмінування". 28.11.2023 року у рамках робочої наради з презентації рекрутингової компанії за фахом «Демінер з гуманітарного розмінування» про це повідомив перший заступник керівника Луганської обласної військової адміністрації, Олексій Смирнов.
Презентувала рекрутингову компанію за фахом «Демінер з гуманітарного розмінування», Мелащенко Тетяна – керівник групи підбору та адаптації персоналу Представництва Хало Траст в Україні.
 Наразі в Україні усього вісім закладів освіти мають ліцензії для підготовки професійних саперів. Тому, в умовах високого мінного забруднення територій робота демінерів є дуже затребуваною в умовах согодення.
 "Демінер" - нова спеціальність в Україні. Підбором та адаптацією персоналу займається міжнародна організація HALO Trust, яка усуває загрози вибухонебезпечних залишків війни: знаходить вибухонебезпечні предмети, позначає території, складає мапи, очищає від вибухонебезпечних предметів в колишніх зонах бойових дій.
 Заробітна плата демінера складає від 28 тис. гривень.
 Для жителів Луганщини ректутингові заходи почнуться з січня 2024 року.
Консультації можна отримати за номером телефону: 0800-300-662.