Прес-центр26 квітня 2021, 15:04

«Біла» зарплата – запорука Вашого соціального захисту

Старобільська районна державна адміністрація інформує, що згідно досліджень Міністерства економіки, 31% економіки України знаходиться в тіні, тому потребує легалізації бізнесу та доступу найнятих працівників до соціальних гарантій.
Як думаєте, куди йдуть гроші з Ваших податків? Давайте розберемося:

18% - Податок на дохід фізичних осіб (ПДФО) – розподіляється між місцевими (60% усіх коштів) та державним (40%) бюджетами. 2/3 коштів залишаються у місцевих бюджетах та спрямовуються на різні проєкти: ремонти дорожнього покриття, обладнання та оновлення шкіл, будівництво паркових зон, зарплати вчителям, медикам. Платники ПДФО мають право на податкову пільгу, наприклад, коли у Вас є іпотека, витрати на освіту або лікування, Ви можете раз на рік скористатися повернути частину сплаченого податку.

22% - Єдиний соціальний внесок (ЄСВ) – більша частина цих коштів – 18,15% - спрямовується до Пенсійного фонду. Решта коштів (3,85%) йдуть до фонду страхування на випадок безробіття та втрати працездатності. Сплата цього податку дозволяє «заробити» на пенсію, отримувати виплати по безробіттю, отримувати виплати у зв’язку з інвалідністю.

1,5% - Військовий збір, який виплачується на період військових дій. Всі кошти надходять до державної казни.

В черговий раз закликаємо підприємців Старобільського району офіційно працевлаштувати та легалізувати заробітну плату своїх працівників.

Інфорграфіка з проєкту «Прозорий бізнес – «Білі» зарплати» https://legalsalaries.com.ua