Прес-центр4 червня 2023, 13:06

4 червня - День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України

4 червня – скорбна дата для України. Цей день присвячений вшануванню пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.
Війна триває. Кожен день рашисти обстрілюють та бомблять мирні українські міста та села, а на тимчасово окупованих територіях вчиняють свавілля путінські прихвосні.
За встановленими Офісом генпрокурора даними лише за останні 460 днів російської агресії майже тисяча дітей отримали поранення і близько 400 - зникли безвісти. Сьогодні ми з болем говоримо про те, як щодня росія забирає у нас дітей, віднімає наше майбутнє. Від початку повномасштабного вторгнення загинуло майже півтисячі маленьких українців та українок, а з початку війни загалом – майже вісімсот янголят.
Все ці та інші злочинні дії російської армії та її керівництва є не чим іншим, як геноцид українського народу через дітей. Але це не мине безкарно – вже зараз українські та міжнародні експертні комісії фіксують скоєні злочини для подальшого відновлення справедливості та притягнення винних до відповідальності. Україна робить все можливе для того, щоб зберегти дітей та захистити їхні права, забезпечити психологічну, медичну, соціальну підтримку дітей та отримання ними освіти.
Адже, діти – наш найцінніший скарб, вони — наше завтра, вони – Україна!