Прес-центр27 червня 2021, 10:06

27 червня Україна відздначає День молоді!

Щорічно в останню неділю червня Україна відзначає День молоді, цьогоріч свято припадає на 27 червня.

Молодь є рушійною силою і значною частиною українського громадянського суспільства, якій належить особливе місце у його формуванні. Адже саме молодь є основною рушійною силою позитивних змін та перетворень, які відбуваються сьогодні в Україні.

Цікаві факти про українську молодь:

1. Приблизно 11 млн молодих людей в Україні – віком від 14 до 35 років.
2. 35% молоді підтримували електронні петиції, 25% – стежили за діяльністю посадовців, а 17% – займались волонтерською діяльністю для соціальної та політичної справи.
3. Сьогоднішня молодь є політично активною. У 2019-2020 роках 74% з них брали участь у голосуванні за президента, 53% – вибирали парламент, а ще 52% – місцеву владу.
4. Найбільший вплив на формування думки сучасної молоді мають батьки, друзі та партнери. А от вплив лідерів суспільної думки та політиків дуже незначний.
5. Молоді українці та українки віком до 15 років мріють стати IT-спеціалістами, лікарями або кухарями, а від 16 до 35 років – вчителями або мати власну справу.

Молодь – це майбутнє нашої країни! В це особливе свято хочеться побажати молодому поколінню щирості в серці, світлих думок в голові та відмінного здоров’я, що дозволяє втілити в життя інноваційні ідеї, завдяки яким ви крок за кроком будуєте країну, у якій хочете жити, якою пишатиметься кожен із нас! З Днем молоді!