Прес-центр13 жовтня 2020, 16:10

Звернення голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з нагоди Дня захисника України

14 жовтня українці шанують тих, хто на всіх рубежах обороняє Батьківщину, та віддають данину пам’яті тим, хто пожертвував за неї своє життя. 

Хочу згадати усіх: Збройні Сили України та добровольчий рух, Національну поліцію та Службу безпеки України, Національну гвардію та наших волонтерів.

Низький вам уклін, справжні Герої!

Так, у боях за суверенітет та територіальну цілісність країни відроджувався Український народ зі своєю ідентичністю, рішучим прагненням до свободи і впевненим бажанням самому вирішувати власну долю.

Пишаюся дружбою з учасниками нашої війни за незалежність. Це мужні та у той же час скромні люди. Вони в скрутну годину пішли у пекло війни, були поранені, потрапляли у полон, ділилися останнім з побратимами та  місцевими жителями, що опинилися у вирі бойових дій.

Ви, українські захисники, – нездоланні, непереможні та відчайдушні. Саме так, як ви, треба любити свою Вітчизну, свій народ та свою родину! 

А там, на небі, вже є велике воїнство, яке оберігає Україну, яке не дозволить нам зрадити високим ідеям боротьби на незалежність.

За нами правда! Ми відстоюємо свою рідну землю, іншої нам не треба!

Переконаний, не так довго чекати на час, коли луганчани назавжди забудуть про життя в окупації під гнітом бандитів, сумнівних ватажків, беззаконня, а ще тотальний страх потрапити до підвалу.

Нарешті в країні запанує мир, а на колись втрачених територіях встановляться лад і українська законність. 

Ми повернемося… Все буде Україна!

 

Голова Луганської обласної

державної адміністрації – керівник

обласної військово-цивільної адміністрації                         Сергій ГАЙДАЙ