Прес-центр16 липня 2020, 10:07

Звернення голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з нагоди 30-річчя прийняття Декларації про державний суверенітет України

Шановні жителі Луганщини!

Сьогодні, 16 липня, по-справжньому знаменний день для нашої країни. Саме тоді, у 1990 році, Верховна Рада затвердила історичний документ – Декларацію про державний суверенітет України.

Це стало підґрунтям для побудови демократичного суспільства, правової держави, всебічного забезпечення прав і свобод людини.  

Нарешті здійснилася мрія українців – мати свою Батьківщину, свою землю, самостійно обирати шлях розвитку, брати на себе відповідальність за власну долю та майбутнє дітей і онуків.

Саме тоді почалася новітня історія України, де єдиним джерелом державної влади є народ. Без імперського тягаря. І це дійсно так – українці, своєю волелюбністю, силою духа та завзятістю змінювали хід нашої історії.

Минуло тридцять років. За цей час Україна побудувала державні інститути, національну економіку, громадянське суспільство та стала повноправним членом поважних міжнародних організацій, де її голос буває вирішальним.

Вже виросло покоління українців, народжене у самостійній європейській країні.

Упевнений, для них, молодих громадян України, які сьогодні тут, на Донбасі, відстоюють право нашої країни на суверенітет, завжди дороговказом будуть державні цінності, які виборювали творці незалежності.

Слава Україні! Бути добру!

 

Голова Луганської обласної державної

адміністрації – керівник обласної

військово-цивільної адміністрації                                             Сергій Гайдай