Прес-центр15 серпня 2017, 10:08

Зустріч заступника голови Старобільської РДА з батьками учнів Бондарівської ЗОШ

9 серпня о 9.00 у приміщенні Бондарівської ЗОШ І-ІІ ступенів відбулася зустріч заступника голови Старобільської РДА – Григоренко О.О., начальника відділу освіти – Івашкіної О.А., головного спеціаліста відділу освіти – Гупал Н.Г. з громадськістю села, а саме: головою Караяшницької сільської ради – Онищенко Ю.П.,колективу Бондарівської ЗОШ І-ІІ ступенів та батьків учнів школи. Метою зустрічі було надання роз’яснень щодо фінансування шкіл району за рахунок освітньої субвенції (державний бюджет).

 Олена Олексіївна Григоренко розповіла щодо ситуації, яка склалася із плановою кількістю учнів (26) у школі, що в свою чергу при зменшенні може призвести до припення фінансування за рахунок державного бюджету. Нажаль, місцевий бюджет не має фінансової спроможності аби, у разі зменшення дітей, фінансувати Бондарівську школу самотужки.

Івашкіна Олена Анатоліївна ознайомила громадськість з листом  Міністерства фінансів України згідно якого, з 2017 року фінансування шкіл за державний кошт буде здійснюватися лише для повних класів (5 і більше дітей), а у Бондарівській ЗОШ І-ІІ ст. у 2017-2018 н. р. планується лише три таких класи.

Представники адміністрації наголосили на тому, що метою візиту є не закриття школи, а надання роз’яснень щодо ситуації, яка може скластися у Бондарівській школі та запропонували голові сільської ради, як представнику громади, продумати можливі варіанти подальшої долі школи.