Прес-центр11 жовтня 2021, 16:10

Змінився порядок подачі апеляційних та касаційних скарг

У зв’язку з набранням чинності Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС) з 05 жовтня 2021 року змінився порядок подання апеляційних та касаційних скарг: відповідно до статті 297 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції; відповідно до статті 331 Кодексу адміністративного судочинства України касаційна скарга подається безпосередньо до суду касаційної інстанції.

 

З метою уникнення порушення процесуальних строків на апеляційне оскарження повідомляємо, що апеляційні скарги можна подати після реєстрації в електронному кабінеті (https://id.court.gov.ua/) у підсистемі «Електронний суд», або в паперовому вигляді:

- апеляційні скарги подаються до Першого апеляційного адміністративного суду (вул. Марата, 15, м. Краматорськ, Донецька область, 84301);

- касаційні скарги подаються до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду (вул. Московська, 8, м. Київ, 01029).

 

Джерело: https://www.facebook.com/adm.lg.court.gov.ua/