Прес-центр28 грудня 2019, 08:12

Жителя м. Старобільська засуджено до 5 років 6 місяців позбавлення волі за вчинення ряду злочинів

У грудні 2019 року Старобільською місцевою прокуратурою підтримано публічне обвинувачення в Старобільському районному суді стосовно 43-річного жителя Старобільського району, який обвинувачувався в скоєнні 12 кримінальних правопорушень.

 Так, досудовим розслідуванням встановлено та під час судового розгляду доведено, що  місцевий мешканець протягом січня - серпня 2019 року, вчинив ряд крадіжок (а саме: 6 кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 185 КК України) та шляхом зловживання довіри повторно незаконно заволодів чужим майном (ч. 2 ст. 190 КК України).

Крім того, в березні 2019 року чоловік, розуміючи про відповідальність за наслідками  вчиненої ним крадіжки, запропонував та надав службовій особі Старобільського відділу поліції неправомірну вигоду за непритягнення його до кримінальної відповідальності, тим самим вчинив злочин, передбачений ч.1 ст. 369 КК України.

До того ж, під час досудового розслідування встановлено, що вказаний громадянин в період часу з листопада 2018 року по травень 2019 року став на шлях злісного ухилення від сплати коштів на утримання свого сина та аліменти не виплачував, у зв’язку з чим виникла заборгованість, що сукупно перевищує суму виплат за три місяці відповідних платежів, та за що передбачена кримінальна відповідальність за ч.1 ст. 164 КК України.

Окрім того,  наприкінці травня 2019 року вказаний житель, знайшов рушницю, яку в органи МВС України добровільно не здав та залишив на зберіганні у власній схованці, тим самим вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 263 КК України (незаконне придбання та зберігання вогнепальної зброї). В подальшому в червні 2019 року зловмисник,   маючи умисел на незаконну переробку вогнепальної зброї, за допомогою ножівки по металу відпиляв стволи вказаної рушниці, скоївши кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 263-1 КК України.

В серпні 2019 року вказаним чоловіком було знайдено мисливський ніж кустарного виробництва, який він в органи МВС добровільно не здав, а взяв його з собою з метою використання для особистих потреб, зберігаючи при собі до моменту проведення працівниками поліції огляду місця події та в подальшому вилучення зазначеної холодної зброї. Вказані дії кваліфіковано за ч.2 ст.263 КК України.

В ході судового розгляду даного кримінального провадження, обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованих йому кримінальних правопорушеннях визнав у повному обсязі. Вироком суду чоловіка визнано винним у вчиненні вказаних злочинів та засуджено до покарання у вигляді позбавлення волі на строк 5 років 6 місяців.