Прес-центр18 cічня 2022, 17:01

Завершено заходи стосовно попереднього державного нагляду (збір інформації) щодо технічного стану аварійного електропостачання в закладах охорони здоров’я Старобільського району

З метою забезпечення реалізації державної політики у сфері охорони здоров’я в Старобільському районі, отримання відомостей про масові явища та процеси, що відбуваються у сфері господарської діяльності закладів охорони здоров’я на виконання розпорядження голови Старобільської районної держадміністрації від 30.12.2021 року №345 «Про заходи державного нагляду діяльності лікувальних закладів Старобільського району» членами робочої групи, визначеної цим розпорядженням, проведено захід державного нагляду (збір інформації) діяльності лікувальних закладів:

КНП «Старобільська багатопрофільна лікарня» Старобільської міської ради;

КНП «Біловодська багатопрофільна лікарня»;

КНП «Новопсковське ТМО»;

КНП «Міловська ЦРЛ»;

КНП «Марківська багатопрофільна лікарня».

 

Збір інформації відбувався для подальшого аналізу і реагування в межах чинного законодавства. Перевірялися відомості бухгалтерського обліку щодо наявності стаціонарних і мобільних генераторів, їх марки, потужності, технічного стану та наявного запасу палива. Відтак перевірена фактична наявність мобільних генераторів, їх марки, потужності, технічний стан та наявний запас палива.

За результатами проведеної роботи встановлено, що інформація по вищеперейменованих закладах відповідає оперативній інформації, яка була зібрана відділом освіти, охорони здоров’я, культури та спорту та частково уточнена. Відомості бухгалтерського обліку підтверджені фізичною наявністю предметів і матеріалів.

Отже, у цілому, аварійне (резервне) електропостачання, перевірених закладів охорони здоров’я, здатне працювати при аварійному знеживленні.

Разом із цим, виявлені проблемні питання щодо об’єму наявного палива, який впливає на термін роботи генераторів, та щодо недостатнього ресурсу деяких генераторів.

Для вирішення проблемних питань головою Старобільської РДА надано доручення відповідним посадовим особам.