Прес-центр17 вересня 2020, 11:09

Засідання з уповноваженими особами Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

16 вересня 2020 року відбулась нарада з уповноваженими особами Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та заступника директора Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму облдержадміністрації  Ольги Севостьянової за участю виконуючого обов’язки голови Старобільської районної державної адміністрації Віталія Кононова, міського голови Яни Літвінової, Біловодського селищного голови Едуарда Олєйнікова, представників об’єднаних територіальних громад, влади, бізнесу та громадськості Старобільського, Сватівського і Білокуракинського районів та Біловодської селищної об’єднаної територіальної громади.

В центрі уваги наради була презентація концепції «Економічна стратегія розвитку Донецької та Луганської областей». Радник Міністра з питань реінтеграції ТОТ Андрій Мірошниченко акцентував увагу присутніх на рішенні Президента та Уряду перетворити Луганську та Донецьку області на регіони економічного зростання України. Він ознайомив учасників зустрічі з основними пріоритетами нової економічної програми, яка спрямована не на відновлення, а на розвиток цих територій, у яких повинен бути особливий режим інвестування та оподаткування, а основою економічного зростання повинні стати місцеві громади.

«Наш підхід – створити робочі місця з конкурентною заробітною платою та умови для існування сильних громад, постійного наповнення місцевих бюджетів. Тобто, ці умови будуть вигіднішими у порівнянні з іншими областями та країнами. Якщо ми підвищимо рівень життя населення до такого, щоб на Луганщину усі хотіли їхати і вкладати гроші, тоді й набагато легше буде вести перемовини щодо повернення тимчасово окупованих територій», – зазначив Андрій Мирошніченко.

Під час заходу були озвучені проблемні питання розвитку бізнесу в районі. Найголовнішими тезами, які були озвучені – це соціально-економічні наслідки бойових дій та складнощі з налагодженням інвестиційного клімату на Луганщині.

Учасниками засідання були надані пропозиції до Економічної стратегії розвитку Донецької та Луганської областей, які в подальшому можливо реалізувати на території району.