Прес-центр3 липня 2019, 10:07

Засідання районної координаційної ради з питань реалізації в Старобільському районі проектів, програм та ініціатив

26 червня  2019 року, у малій залі  Старобільської районної ради відбулося спільне засідання районної координаційної ради з питань реалізації в Старобільському районі проектів, програм та ініціатив Європейського Союзу, Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй, інших міжнародних організацій та районної ради підприємців в Старобільському районі із порядком денним:

1. Оперативна інформація про співпрацю з міжнародними організаціями, міжнародними фондами та проектами з метою залучення додаткових ресурсів на території Старобільського району Луганської області  за I квартал 2019 року;

2. Обговорення результатів діяльності установ, громадських об’єднань, фондів, освітніх закладів та інших формувань в районі за I півріччя 2019 року з питання залучення міжнародної технічної допомоги та перспективні плани на майбутні періоди;

3. Обговорення та поширення інформації серед представників бізнесу щодо можливості участі у проектах міжнародних організацій.

У роботі рад брали участь члени координаційної ради, районної ради підприємців та 8 представників різних громадських об’єднань, фондів, освітніх закладів та інших формувань в районі, що співпрацюють з міжнародними фондами та програмами на території Старобільського району.

Голова координаційної ради та ради підприємців Григоренко О.О. ознайомила всіх присутніх із інформацією про співпрацю з міжнародними організаціями, міжнародними фондами та проектами з метою залучення додаткових ресурсів на території Старобільського району Луганської області I квартал 2019 року. За оперативними даними за I квартал 2019 року було залучено більше 2 млн. грн. в основному в соціальну сферу району. Найактивнішими у залученні та ефективному використані міжнародних коштів в I кварталі 2019 року були: Благодійний фонд «Милосердя-Луганськ», БО «Луганське обласне відділення «Міжнародної Благодійної організації «Благодійний фонд «СОС Дитяче Містечко», Старобільська районна організація Товариство Червоного Хреста, відділ освіти Старобільської райдержадміністрації, Центр надання адміністративних послуг Старобільської райдержадміністрації та ініціативна група міста Старобільська.

Представникам бізнесу було запропоновано участь у співфінансуванні програм та проектів міжнародних організації на території Старобільського району. Зокрема, координатор проекту «Домашня опіка», що реалізується Благодійним фондом «Милосердя-Луганськ» Синельник Наталія Віталіївна звернулася до представників бізнесу що, головною умовою донора для роботи в районі є внесення в бюджет фонду коштів громади. У цьому році цей внесок складає 3,5% від загальної вартості проекту (72 тис. грн). Проект передбачає надання соціальної допомоги найбільш уразливим категоріям населення. Проявити турботу про тих, хто найбільше цього потребує можуть всі бажаючі, перерахувавши кошти на розрахунковий рахунок організації, за реквізитами:

Банк АТ КБ «Приватбанк»

МФО 304795

Р/р 26002053723234

ЄДРПОУ 25059862

*призначення платежу: благодійна пожертва на статутну діяльність.

Також, можна внести благодійну пожертву через термінал самообслуговування в відділеннях АТ КБ «Приватбанк», а також до благодійної скриньки в офісі фонду за адресою: місто Старобільськ, вул. Трудова,16.

Радник з питань ВПО у Луганській області Любімова Яна Євгеніївна ознайомила присутніх з програмою Коаліція 1325 «Луганщина. Жінки. Мир. Безпека.», який реалізується за підтримки Українського Жіночого фонду у рамках проекту зі створення Луганського обласного ґендерного ресурсного центру. Зокрема, перший семінар за темою: «Рівні права та можливості – запорука розвитку громади» було проведено у Чмирівській ОТГ. Також, звернула увагу на те, що на базі Центру спільного розвитку «Дієва громада» створений перший жіночий кооператив у Луганській області зі створення  товарів ручної роботи в різних техніках hand made. Жіночий кооператив створено за підтримки Норвезької ради у справах біженців, як приклад соціального підприємництва.

Усі учасники засідання мали можливість обмінятися набутим досвідом співробітництва, та проінформувати про теперішню діяльність та перспективні плани на майбутні періоди. Діалог був відкритим та конструктивним в результаті якого вже з’явилися нові ідеї для втілення в 2019 році.

За підсумками Координаційної ради було прийнято рішення рекомендувати представникам громадських об’єднань, фондів, освітніх закладів підтримувати подальше співробітництво та обмінюватись необхідною інформацією з органами виконавчої влади.