Прес-центр16 березня 2021, 13:03

Засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Старобільській районній державній адміністрації

15 березня 2021 року під головуванням Володимира Череватого відбулось засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Старобільській районній державній адміністрації. Розглянуто наступні питання:

 

1. Взяти до уваги інформацію начальника Старобільського  управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області Лиманського А.М., щодо епізоотичної ситуації в Україні по грипу птиці, африканській чумі свиней, вірусу сказу та заходів з недопущення виникнення збудників на території Старобільського району.

 

2. Затвердити «Комплексний план спільних оперативних дій (заходів) у разі виникнення підозри, підтвердження діагнозу та недопущення розповсюдження африканської чуми свиней в Старобільському районі на 2021 – 2025 роки» та «Комплексний план заходів профілактики, ліквідації та недопущення розповсюдження вірусу сказу тварини на території Старобільського району 2021 – 2025 роки».

 

3. Продовжити роботу по контролю за переміщенням живих тварин, м’ясних туш та харчової продуктів тваринного походження автошляхами області.

 

4. Вжити невідкладних заходів з ліквідації несанкціонованої торгівлі харчовими продуктами на території міста та населених пунктів.

 

5. Вжити вичерпних заходів з недопущення реалізації харчових продуктів в невстановлених місцях торгівлі в м. Старобільськ.

 

6. Забезпечити постійний контроль за дотриманням всіма суб’єктами господарювання, незалежно від форм власності та підпорядкування діяльність яких пов’язана з утриманням, забоєм та переробкою свиней, ветеринарно – санітарного законодавства, зокрема з питань біобезпеки.

 

7.  З метою контролю ефективності проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу, забезпечити організацію заходів для добування протягом 2021 року лисиць в обсягах, передбачених планом протиепізоотичних заходів по профілактиці основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин у Старобільському районі.

 

8. Щотижнево надавати інформацію про види та кількість відстріляних хижих та шкідливих тварин до управління Держпродспоживслужби в м. Старобільську та Державної екологічної інспекції в Старобільському районі.

 

Проводити ветеринарно – просвітницьку роботу з залученням ЗМІ з питань профілактики та недопущення виникнення інфекційних захворювань тварин, особливо хвороб спільних для тварин та людей.