Прес-центр17 cічня 2018, 16:01

Засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії

     17 січня 2017 року в залі засідань Старобільської районної ради було проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Старобілській районній державній адміністрації.
Повісткою дня була ситуація щодо ускладнення ситуації з АЧС у Луганській області та заходів з недопущення розповсюдження вірусу на території Старобільського району.
В роботі засідання комісії приймали участь: члени комісії при Старобільської райдержадміністрації, голови Старобільської міської ради, Чмирівської ОТГ, сільських рад.
Врахувавши всі факти, з метою виконання заходів, направлених на недопущення розповсюдження збудника АЧС державною надзвичайною протиепізоотичною комісією при Старобільській райдержадміністрації було узгоджено протокольне рішення щодо забезпечення сурового контролю відповідними суб’єктами господарювання, незалежно від форми власності та підпорядкування.
Також перевести підсобне господарство яке знаходиться в зоні захисту на режим «закритого типу» з виконанням всіх передбачених в цьому випадку заходів до п.5 ІІ інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней.