Прес-центр27 вересня 2017, 15:09

Заняття з елементами тренінгу «Буллінг в школі. Захисти себе від насилля»

    Часто діти шкільного віку різко втрачають інтерес до навчання, замикаються в собі, стають злими і роздратованими. Батьки не можуть зрозуміти, куди поділась життєрадісна дитина, повна енергії і веселого сміху? Де шукати причину зміненої поведінки? Відповідь проста: буллінг.

     Буллінг походить від англійського слова «bully», що означає «насильник», «хуліган», «забіяка», «залякування». Цей термін характеризує вид психологічного терору, цькування однієї людини іншою.

    Так, 27 вересня 2017 року для дітей старшого віку, що навчаються в Орловській ЗОШ  спеціалістами Старобільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було організовано та проведено заняття з елементами тренінгу « Буллінг в школі. Захисти себе від насилля».  Дітям було запропоновано для перегляду декілька відеороликів  стосовно даної теми. Після перегляду з дітьми була проведена дискусія: «Чи потрапляли вони в ситуації в яких ставали жертвами насилля? Чи вели самі себе, як нападники по відношенню до інших учнів? Як вони ставляться до ситуацій насилля?» . Наприкінці заняття діти задавали питання, що їх цікавлять та отримували на них відповіді. Також спеціалістами були надані доступні та зрозумілі поради, як захистити себе від буллінгу.