Прес-центр27 листопада 2019, 10:11

ЗАХИСТ ПРАВ ДІТЕЙ, ЯКІ ПОСТРАЖДАЛИ ВНАСЛІДОК ЗБРОЙНИХ КОНФЛІКТІВ

Захист прав дітей – є актуальним питанням сьогодення, особливо дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

Відповідний статус мають право отримати діти, які внаслідок свого проживання у населеному пункті, на території яких здійснювалась антитерористична операція і заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганських областях: отримали поранення, контузію, каліцтво; зазнали фізичного та /або сексуального насильства; були викрадені або незаконно вивезені за межі України; залучались до участі у діях воєнізованих чи збройних формувань; незаконно утримувались (у тому числі в полоні); зазнали психологічного насильства.

З метою дотримання прав дітей, Старобільською районною державною адміністрацією розглянуто 264 заяви та надано статус 377 дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Наразі на розгляді перебувають 39 звернень щодо надання статусу 48 дітям.

На сьогодні Державою планується впровадження пільг для дітей вказаної категорії.

Громадяни району щодо надання такого статусу можуть звертатись до служби у справах дітей районної державної адміністрації за адресою: Луганська область м.Старобільськ, вул. Центральна, буд. 35, кабінет № 43.