Прес-центр8 квітня 2021, 16:04

Забезпечення житлом осіб з числа дітей-сиріт

Забезпечення житлом осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, залишається одним із пріоритетних напрямків роботи Старобільської районної державної адміністрації.

 

06 квітня 2021р. під головуванням Володимира Череватого відбулось засідання районної комісії з формування пропозицій, визначення напрямів та об’єктів, на які буде спрямовано субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, у 2020 році.

 

На засіданні розглянуто заяву особи з числа дітей, позбавлених батьківського піклування, якої була призначена грошова компенсація на придбання житла, та прийнято рішення про надання дозволу на перерахування коштів, як оплату за договором купівлі-продажу на рахунок продавця.

 

Були надані протокольні доручення службі у справах дітей і управлінню соціального захисту населення районної державної адміністрації для здійснення дій, відповідно Порядку та умовам надання у 2020 році субвенції з державного бюджету на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, затверджених постановою КМУ від 15.11.2017р. №877 (в редакції постанови КМУ від 01.06.2020р. №515)

 

Незабаром молода людина з категорії осіб з числа дітей, позбавлених батьківського піклування, зможе відчути турботу держави та завдяки субвенції отримати власну трикімнатну квартиру у смт Білолуцьк Старобільського району.