Прес-центр29 липня 2019, 17:07

За матеріалами СБУ мешканця Старобільського району засуджено за участь в організації та проведенні сепаратистського «референдуму»

Старобільський районний суд Луганської області розглянув матеріали кримінального провадження стосовно 50-річного місцевого мешканця за фактом вчинення ним кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.110 КК України.

Співробітники СБУ встановили, що у травні 2014 року громадянин України створив ініціативну групу з організації у Старобільському районі  так званого «референдуму щодо підтримки акту про державну самостійність «ЛНР».

Разом з іншими особами, щодо яких здійснюється досудове розслідування, він письмово вимагав від органів влади та місцевого самоврядування підтримати  проведення антиконституційного заходу та надати приміщення для «виборчих дільниць», з трибуни закликав місцевих мешканців взяти участь у «референдумі».  

Суд визнав його винним в умисних діях, вчинених за попередньою змовою групою осіб, направлених на зміну меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, та призначив покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з іспитовим терміном три роки.

Судовий вирок набув чинності.

Прес-служба 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях