Прес-центр30 березня 2017, 16:03

З метою уникнення адміністративної відповідальності житель Старобільського району пропонував неправомірну вигоду співробітникам Національної поліції

     Старобільською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно місцевого мешканця за фактом пропозиції неправомірної вигоди співробітникові правоохоронного органу (ст. 369 КК України).

     Встановлено, що під час патрулювання співробітниками Старобільського ВП ГУНП у Луганській області був виявлений факт порушення громадського порядку. З метою складення адміністративного протоколу та встановлення особистості правопорушника, співробітниками поліції було запропоновано йому прослідувати до адміністративної будівлі Старобільського ВП ГУНП, де під час складення протоколу про адміністративне правопорушення, за непритягнення до адміністративної відповідальності останній запропонував оперуповноваженому Старобільського ВП ГУНП неправомірну вигоду у сумі 1030 гривень.

     В ході проведення огляду місця події вилучено грошові кошти у зазначеному розмірі.

    Довідково: Санкція ч.1 ст.369 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

 

Старобільська місцева прокуратура