Прес-центр18 квітня 2018, 13:04

Юрій Гарбуз опікується питанням гуманітарної допомоги для жителів уздовж лінії розмежування

Сьогодні, 18 квітня 2018 року, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зустрівся з виконавчим директором ГО «Спілка Самаритян України Київське об’єднання» Яніною Левковською та керівником бюро міжнародних контактів цієї організації Володимиром Малютіним.

У зв’язку з конфліктом на Сході України Спілка Робітничих Самаритян Німеччини, історія якої налічує 130 років, у співпраці зі Спілкою Самаритян України з травня цього року розпочне реалізацію нового етапу гуманітарного проекту «Заходи з надання найнеобхіднішої допомоги постраждалим внаслідок конфлікту особам у Східній Україні» тривалістю в один рік. Проект має на меті надання натуральної адресної допомоги у вигляді продуктових наборів та засобів гігієни найуразливішим категоріям громадян України, що мешкають у п’ятикілометровій зоні від лінії розмежування на контрольованих урядом України територіях Луганської області.

Юрій Гарбуз запевнив у цілковитій підтримці, організації обміну інформацією та супроводі роботи Спілки Самаритян України на теренах області.

«Забезпечення потреб цивільного населення, особливо у прифронтових районах, є важливим завданням органів влади. Залучення до цієї важкої, але дуже потрібної, роботи гуманітарних організацій мною щиро вітається», – зауважив очільник Луганщини.

Сторони також обговорили організацію тренінгів для місцевого населення з надання першої медичної допомоги та можливість забезпечення паліативного догляду і догляду за важкохворими людьми.