Прес-центр29 вересня 2017, 16:09

Юрій Гарбуз: Бажаю кожній дитині знайти люблячих батьків

Урочистості до Дня усиновлення відбулися сьогодні, 29 вересня, у міському Палаці культури в Сєвєродонецьку.

«У День усиновлення, який недаремно співпадає з православним святом Дня святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії, я бажаю кожній дитині знайти люблячих батьків!» – зазначив під час заходу голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Нагадаємо, що минулого року із цієї зали він вийшов з сином. І сьогодні Микита Гарбуз живе у великій дружній люблячій сім'ї.

Очільник Луганщини відзначив Почесними грамотами та Листами подяки облдержадміністрації багатьох жителів області, які зробили особистий внесок у вирішення питань соціального захисту дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, створення сприятливих умов для їх всебічного розвитку і виховання, формування високих духовних і моральних якостей.

Серед них – батьки-вихователі дитячих будинків сімейного типу, прийомні батьки, опікуни, піклувальники, представники відповідних підрозділів міст та районів, благодійники.
«Зі святом вас, люди з великим серцем!» – наголосив Юрій Гарбуз.

«У цей день ми вітаємо людей, які допомогли позбавленим батьківської турботи дітям знову знайти родину. Адже кожен із підростаючого покоління має право на домашнє тепло», – запевнила у виступі начальник Служби у справах дітей облдержадміністрації Раїса Родіна.

Наразі на підконтрольній українській владі території області проживає 108 415 дітей. З них 1 451 дитина сирота і позбавлена батьківського піклування, 1041 дитина виховується в сім'ях опікунів, 256 мають можливість кожен день бути з мамою і татом в прийомних сім'ях та дитячих будинках сімейного типу.

На Луганщині функціонує 13 таких будинків, в яких виховуються 90 дітей, а також є 88 прийомних сімей, де перебуває 166 дітей. В інтернатних установах знаходяться 115 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування. У 2016-2017 рр. на сімейні форми виховання влаштовано 367 дітей.

На обліку в службах у справах дітей міст і районів, області знаходяться 322 дитини, які підлягають усиновленню, та 40 сімей кандидатів в усиновлювачі.