Прес-центр13 листопада 2019, 18:11

Вже завтра шахтарі отримають гроші «на картки», – Сергій Гайдай дотримується свого слова

Гроші на заробітну плату шахтарям: 182,798 млн грн – для працівників «ДП «Первомайськвугілля» та 130,221 млн грн – для ДП «Лисичанськвугілля» надійшли на рахунки Держказначейства.

За особистим розпорядженням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая ГУДКСУ у Луганській області працюватиме допоки не будуть оформлені усі необхідні документи, щоб вже завтра гірники отримали заробітну плату «на картки».

«Президент особисто тримав це питання на контролі. На його вирішення працювали усі – від Прем’єр-міністра до рядового працівника профільного міністерства», – наголосив Сергій Гайдай.

Зазначимо, що сьогодні він зустрівся з керівництвом та активом відокремленого підрозділу «Шахта «Тошківська» ДП «Первомайськвугілля», де другу добу гірники не піднімаються на поверхню, вимагаючи виплати заробітної плати.

Розмова була складною. Адже ситуація досягла критичної межі: в магазинах перестали видавати продукти в борг, а енергетики почали за несплату послуг знеструмлювати дома шахтарів.

Тож очільник області пообіцяв страйкуючим, що вирішуватиме це питання негайно – і дотримався свого слова.

Наразі ведуться перемовини з шахтарями щодо припинення акції протесту. Голова облдержадміністрації повідомив, що незабаром під час відрядження до Києва зустрінеться з Президентом України та керівництвом Міністерства енергетики та захисту довкілля України, а також Прем’єр-міністром Чехії щодо залучення інвестицій на модернізацію вугільних підприємств області. «Модернізувати шахти, модернізувати ТЕЦ і створити замкнутий виробничий цикл», – такий шлях вирішення проблеми бачить Сергій Гайдай.