Прес-центр15 грудня 2021, 08:12

Вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Він був затверджений наказом президента 10 листопада 2006 року. Така дата обрана не випадково. В 1986 році саме в цей день було прийнято в експлуатацію комплекс захисних споруд на Чорнобильській АЕС.

 

З нагоди Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС в Старобільську відбувся мітинг-реквієм. Участь у заході взяли перший заступник голови Старобільської РДА Володимир Череватий, заступниця голови Старобільської районної ради Ольга Носаль, заступниця Старобільського міського голови з питань діяльності виконавчих органів Оксана Потапова, голова громадської організації «Ветеранів і інвалідів Союз Чорнобиль України Старобільського району Сергій Чередниченко, які щиро подякували ліквідаторам аварії подякували чорнобильцям за їхню мужність, відвагу та самопожертву та побажали міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди.

 

Учасники заходу вшанували пам’ять загиблих та померлих ліквідаторів аварії на ЧАЄС хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку загиблим ліквідаторам.