Прес-центр5 квітня 2017, 08:04

Всеукраїнська акція «За чисте довкілля»

    Протягом квітня – травня 2017 року на території Старобільського району проходить всеукраїнська акція «За чисте довкілля», під час якої проводяться заходи із забезпечення чистоти і порядку в населених пунктах, ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ, прибирання та приведення у належний санітарний стан прибудинкових територій, парків, скверів, дитячих та спортивних майданчиків, кладовищ, вулиць, доріг, зупинок міського транспорту, висаджені нові дерева, кущі, закладені газони та квітники.

    Розпорядженням голови Старобільської райдержадміністрації від 28.03.2017 року № 77 був затверджений план заходів з озеленення,благоустрою та санітарного очищення населених пунктів та прилеглих до них територій Старобільського району в 2017 році та передбачено 08 квітня проведення в рамках акції «За чисте довкілля» Дня благоустрою територій населених пунктів.

    04 квітня 2017 року в конференц-залі Старобільської районної ради відбулось засідання районного штабу з координації виконання заходів озеленення, благоустрою та санітарного очищення населених пунктів та прилеглих до них територій Старобільського району в 2017 році. Окрім членів штабу були присутні представники громадських організацій, депутат міської ради, представник ОТУ «Луганськ». Були обговорені питання приведення міста та сел району в належний санітарний стан, вироблені механізми стимулювання населення виконувати правила благоустрою.

    Крім того була спланована процедура проведення Дня благоустрою територій населених пунктів, розподілені та закріплені за організаціями, підприємствами та установами ділянки рекреаційних територій, парків, берегів річки Айдар, де будуть прикладатися зусилля по очищенню та наведенню порядку.

    Прийняти участь у акція разом з мешканцями Старобільщини виявили громадські організації  та військовослужбовці.

    Старобільська райдержадміністрація, Старобільські районна та міська ради закликають старобільчан не залишатись байдужими до зовнішнього вигляду нашого прекрасного міста і мальовничих сел та прийняти участь у всеукраїнській акції «За чисте довкілля».