Прес-центр10 вересня 2019, 12:09

Впровадження 5 освітянських проектів, які увійшли до постанови Кабінету Міністрів України в рамках реалізації спільного з Європейським інвестиційним банком проєкту «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України»

Сьогодні, 09 вересня 2019 року, у кабінеті №16 Старобільської районної ради під головуванням в.о. голови Старобільської райдержадміністрації Григоренко Олени відбулася нарада за участю начальника відділу освіти Старобільської РДА, заступника начальника відділу економічного розвитку, інфраструктури та торгівлі Старобільської РДА, голови Підгорівської ОТГ, начальника ТОВ «Старстройпроект», директора ТОВ «Юнівер» та начальника відділу сім’ї, молоді та спорту Старобільської РДА, стосовно впровадження 5 освітянських проектів, які увійшли до постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 25.11.2015 №1068» (2а Пулу) в рамках реалізації спільного з Європейським інвестиційним банком проєкту «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України».

В. о. голови Старобільської районної державної адміністрації зосередила свою увагу на тому, що дані освітні об’єкти є пріоритетними для проведення капітального ремонту, оскільки їх капітальний ремонт проводився більше 25 років тому. Таким чином, на сьогоднішній день існує гостра, нагальна потреба залучення додаткових джерел фінансування. Діалог був відкритим та конструктивним.

Розпорядженням голови Старобільської районної ради № 15а від 6.09.19р. оголошено проведення 18 вересня п.р. 36 сесії районної ради, де планується погодження  Угоди про передачу коштів позики № 13010-05/102 від 25 червня 2019 року між Міністерством фінансів України, Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Старобільською районною радою Луганської області та Відділом освіти Старобільської районної державної адміністрації Луганської для подальшої реалізації проектів, та проведення тендерних процедур за переліком об’єктів, що визначені зазначеним вище наказом. В результаті погодження Угоди про передачу коштів позики Старобільський район буде мати можливість залучення додаткових інвестицій в розмірі 56,3 млн. грн.