Прес-центр10 листопада 2020, 10:11

Виїзна нарада

09.11.2020 року відбулась виїзна нарада під керівництвом виконуючого обов’язки голови райдержадміністрації Віталія Кононова щодо перешкод у процесі виконання будівельних робіт по об’єкту «Реконструкція самопливного каналізаційного колектору L = 2700м по вулицям Південна, Луганська, Мала Садова, Коцюбинського, Садова, Буткова, Зарічна до КНС № 1 в м. Старобільськ Луганської області» та визначення строків введення об’єкта у експлуатацію.

У нараді прийняли участь заступник голови райдержадміністрації Володимир Череватий, начальник відділу житлово-комунального господарства, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля райдержадміністрації Олена Вірютіна, директор РКП «Старобільськвода» Євген Халфін та директор організації - підрядника ТОВ «ВІРТУМ СТРОЙ» Олег Рожков.

В ході обговорення підрядником були озвучені проблемні питання, що затримують реалізацію проекту. Проблема виникла у зв’язку із замуленістю колектору та оглядових колодців в наслідок засмічення. Для вирішення питання необхідно залучення спеціальної техніки для зменшення рівня грунтових та сточних вод, яка не передбачена в кошторисі проекту.

Намічений план першочергових дій (виконання робіт мулососною та гідродінамічною машинами з метою очистки оглядових колодців та частини трубопроводів від СІЗО до котловану майбутньої КНС (в районі пустиря ЦЗ). Потрібно вишукати кошти для найскорішого усунення цієї проблеми (близько 100,0 тис.грн, які не передбачені в кошторисі).

Виходячи з цього, були визначені шляхи вирішення ситуації.