Прес-центр30 листопада 2017, 10:11

Вивчення процесу експериментальної роботи з питань початкової освіти

  З метою моніторингу якості проведення дослідно-експериментальної роботи всеукраїнського рівня за темою «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення початкової освіти в умовах реалізації нового Державного стандарту початкової загальної освіти» 27 листопада 2017 року до Старобільського району здійснили візит директор Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації  Стецюк Юрій Вікторович та начальник відділу дошкільної і загальної середньої освіти управління освіти і науки Департаменту Сагіна Наталія Станіславівна.

   Із гостями з області зустрівся голова Старобільської райдержадміністрації Гаркавий Анатолій Іванович. Під час зустрічі розглядалися питання щодо матеріального заохочення учасників Всеукраїнського експерименту, поступового запровадження концепції Нової української школи у загальноосвітніх навчальних закладах І ступеня в 2018-2019 навчальному році та інші.

   Очільники Департаменту разом з головою Старобільської РДА,  представниками відділу освіти та Старобільського РМК відвідали перші класи Лиманської ЗОШ І-ІІІ ст., де з 01 вересня 2017 року впроваджуються нові підходи до навчання в початковій школі.

   Після відвідування уроків, проведених вчителями Лиманської ЗОШ І-ІІІ ст. Мащенко Оленою Миколаївною та Удовікою Ольгою Григорівною, гості переконалися, що експеримент проходить на гідному рівні, дітям створені комфортні умови відповідно до чинного законодавства, а учителі-учасники експерименту дійсно є «агентами змін», які втілюють у життя ідеї Нової української школи.