Прес-центр23 червня 2018, 08:06

Вітання голови Старобільської РДА з Днем державної служби України!

Шановні колеги!

Щиро вітаю вас із професійним святом – Днем державної служби!

Враховуючи роль державної служби в процесі становлення України як суверенної, незалежної, демократичної, соціальної, правової держави, Президент України своїм Указом від 4 квітня 2003 року встановив професійне свято – День державної служби, яке відзначається щороку 23 червня.

Державний службовець – це особлива професія, представник якої володіє, з одного боку, широкими повноваженнями, а з іншого – несе подвійну відповідальність за стан справ у суспільстві. Це нелегка праця, яка потребує самовідданості, бажання служити людям та справжньої відданості своїй справі.

Основними цілями і завданнями державної служби в Україні є сприяння незмінності конституційного ладу, створення умов для відкритого громадянського суспільства, захист прав і свобод людини і громадянина, а також забезпечення результативної та стабільної діяльності органів державної влади, відповідно до їх завдань, повноважень і компетенції.

Державна служба є реальним провідником ідей державності. Вона має бути правовою, чітко організованою, соціально орієнтованою, ефективною. Від якості державної служби значною мірою залежить майбутнє країни.

З особливим теплом ми сьогодні згадуємо сумлінну, наполегливу працю людей, які більшу частину свого життя присвятили державній службі та зараз знаходяться на заслуженому відпочинку.

Хотілося б сказати найщиріші слова подяки всім державним службовцям, які з повною віддачею працюють на користь району.

Щиро бажаю всім витримки і терпіння, таких необхідних у нашій роботі. Сподіваюся, що слово „чиновник” поступово набиратиме іншого значення і звучання, означаючи: товариськість, розуміння людських проблем і спосіб їх вирішення. Будьмо ж тактовними, ввічливими, толерантними. І цим самим завоюємо ще більшу довіру співвітчизників!

З повагою

Голова райдержадміністрації Анатолій Гаркавий