Прес-центр29 листопада 2021, 11:11

Віталій Кононов: Голодомор – сумна і страшна сторінка української історії

Шановні земляки!

27 листопада у жалобі схиляємо голову перед світлою пам’яттю українців – жертв Голодомору 1932-1933 років. Цей день увійшов в Світову історію, як велика трагедія, наслідки якої затьмарили своєю жахливістю навіть воєнні лихоліття. Голодомор — злочин геноциду проти українського народу, злочин проти людяності! Цього дня ми схиляємо голови перед нашими співвітчизниками та згадуємо трагедію вселенського масштабу, коли тихою смертю вимирали цілі сім’ї українських трударів.

Звертаюсь до всіх жителів Старобільського району приєднатися до акції, сьогодні о 16 годині у вікнах своїх осель засвітити свічки пам’яті за жертвами українського народу. Це знак нашої скорботи. Це святий вогник, який зігріє душі загиблих. Це світло очищення задля нашого майбутнього. Прийміть до себе в душу краплю світла, тепла, добра, любові, адже тільки любов’ю до ближнього свого затверджується людяність. Голодомор – сумна і страшна сторінка української історії.

Вшануймо пам’ять мільйонів синів і доньок України, мільйонів невинних людей - наших земляків, без жалю винищених Голодомором! Вічна пам'ять загиблим і вічна слава Україні!

З повагою
Голова Старобільської РДА Віталій КОНОНОВ