Прес-центр3 жовтня 2019, 15:10

Віталій Комарницький бере участь у форумі регіонів України та Республіки Білорусь

Сьогодні відбулося відкриття Другого форуму регіонів України та Республіки Білорусь, робота якого триватиме протягом 3-4 жовтня у Житомирі.

Делегацію з Луганщини очолив голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький.

До її складу також увійшли директор Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму облдержадміністрації Сергій Медведчук та представники підприємств області.

Це, зокрема, директор ТОВ «ТЕТРА» Михайло Голтишов та директор ТОВ «Сватівська олія» Микола Горбаньов.

Загалом до Житомирщини приїхали численні делегації з шести областей Білорусі та 22 областей України. Вони презентували власну продукцію та бізнес-можливості компаній. Цю виставку відвідав очільник Луганщини.

Крім того, Віталій Комарницький взяв участь в офіційній зустрічі голів регіонів України та Республіки Білорусь з головою Житомирської обласної державної адміністрації.

Також у рамках першого дня Форуму організовано виставку великогабаритної техніки, засідання Українсько-Білоруської Консультативної ради ділового співробітництва та перемовини між представниками українських та білоруських компаній, проведення еко-форуму.

Представники бізнесу презентували білоруським партнерам економічний потенціал власних підприємств з перспективою встановити прямі ділові контакти, налагодити взаємовигідні коопераційні зв’язки, отримати актуальну інформацію про ситуацію на ринку Республіки Білорусь.

Під час заходу зазначено, що Форум спрямований на подальший розвиток відносин між двома країнами, зміцнення економічних та гуманітарних зв’язків, представлення економічного потенціалу регіонів у сфері торгівлі, промисловості, сільськогосподарської кооперації, інвестицій тощо.

4 жовтня Президент України Володимир Зеленський разом із Президентом Республіки Білорусь Олександром Лукашенком візьме участь у Другому форумі регіонів України та Білорусі.