Прес-центр13 липня 2018, 08:07

Виставці «Слобожанщина – 2018» бути

  11 липня 2018 року в малій залі Старобільської районної ради відбулося чергове засідання районної ради підприємців в Старобільському районі за участю голови районної ради підприємців Григоренко О.О., членів ради, структурних підрозділів Старобільської райдержадміністрації, представників районної та міської рад,  Старобільської ОДПІ ГУ ДФС у Луганській області та депутата Старобільської міської ради Моложон М.А. На засіданні обговорювали питання щодо проведення виставки-ярмарку «Слобожанщина – 2018» в Старобільському районі з нагоди Дня підприємця та визначення кандидатур для відзначення кращих підприємців Луганської області. Також було проінформовано, що в обласному бюджеті виділено 500 тис. грн. на часткову компенсацію відсоткових ставок за кредитами, що надаються на реалізацію проектів суб’єктів малого і середнього підприємництва. Ця компенсація надається одноразово на безповоротній основі і спрямовується на часткову компенсацію фактично сплачених у поточному бюджетному році відсоткових ставок за користування кредитами, отриманими позичальниками у національній валюті на реалізацію проектів у пріоритетних для регіону галузях економіки:

 -  впровадження енергозберігаючих технологій, альтернативних видів палива;

 -  модернізацію, оновлення та придбання основних фондів;

 - будівництво, реконструкцію і технічне переоснащення у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення;

 - освоєння виробництва та розроблення високотехнологічних виробів;

 - впровадження екологічних технологій та технологій із переробки твердих побутових відходів;

 - виробництво імпортозамінних товарів та товарів експортного спрямування;

 - впровадження інноваційних технологій.

         В ході засідання прийняли рішення відзначити День підприємця в Старобільському районі 31 серпня 2018 року та надати до Луганської облдержадміністрації для нагородження кращого підприємця району до Дня підприємця на рівні області 2 підприємців Старобільського району.