Прес-центр21 квітня 2018, 18:04

Відкритий фестиваль-конкурс української культури та фольклору «Байбак-fest 2018»

21 квітня 2018 року на головній площі міста та в районному Будинку культури ім. Т.Г. Шевченка відбувся весінній етап обласного відкритого фестивалю-конкурсу української культури та фольклору «Байбак-fest 2018» за підтримки управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації, комунальної установи «Луганський обласний центр народної творчості» та за підтримки Старобільської районної державної адміністрації.
На фестивалі були присутні перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Калінін , заступник голови  райдержадміністрації Олена Григоренко  та заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.
У фестивалі приймали участь майстри декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва, окремі виконавці, фольклорні, театральні, музичні, хореографічні колективи, ансамблі народної пісні зі Старобільського, Білокуракинського, Попаснянського, Сватівського, Новопськовського, Троїцького районів та м. Сєвєродонецьк.
На центральній площі міста відбулось справжнє свято  - «А весна вже скресла – що ти нам принесла»,  де можно було побачити різноманітні вироби, скуштувати смачних кулінарних смаколиків, послухати запальні пісні та сфотографуватися на згадку. Сільські клуби змагалися за звання «Найгостинніший курінь».  Також у заході приймали участь і підприємці району.
А у фойє районного Будинку культури  розташувалась  виставка майстрів декоративно-ужиткового  мистецтва Старобільщини.