Прес-центр31 cічня 2022, 16:01

Відділ ЖКГ інформує

Відділом інфраструктури, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства Старобільської райдержадміністрації у 2022 році продовжено виконання  повноважень, визначених чинним законодавством України.

Зокрема, з метою виконання заходів та завдань, передбачених Обласним планом заходів на 2021-2022 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року, які затверджено розпорядженням голови обласної державної адміністрації - керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 27 жовтня 2021 року №707, було оновлено склад районного комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, який затверджено розпорядженням голови Старобільської районної державної адміністрації від 05 січня 2022 року №2.

Було також ініційовано питання щодо створення відповідних комітетів доступності в кожній об’єднаній територіальній громаді Старобільського району.

На сьогоднішній день органами місцевого самоврядування на території Старобільського району прийнято відповідні рішення щодо створення комітетів доступності в Біловодській, Марківській  селищних радах та Шульгинській сільській раді. В Новопсковській селищній раді створено робочу комісію з визначення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

Робота щодо створення комітетів доступності в інших об’єднаних територіальних громадах району триває.

Після створення відповідних комітетів у кожній громаді склад районного комітету буде знову оновлено.

Продовжується також робота щодо приведення протягом 2022 року  у відповідність до вимог ДБН В.2.2-40:2018 «Інклюзивність будівель і споруд» об’єктів програми «Велике будівництво», завершених у 2020-2021 роках, а саме дошкільної установи яслі-садок №4 «Перлина» та яслі-садок №3 «Джерельце» смт.Біловодськ, дитячого садка «Ромашка» в с.Лиман (Старобільська ОТГ), стадіону «Будівельник» в смт.Новопсков, а також Бондарівської гімназії та Ліснополянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів (Марківська ОТГ).

На виконання статті 16 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», здійснюється державний контроль за додержанням громадської безпеки і порядку, правил технічної експлуатації транспорту та дорожнього руху.

З цією метою відділом інфраструктури, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства райдержадміністрації проводиться щоденний моніторинг стану утримання в зимовий період доріг загального користування державного та місцевого значення, а також доріг та вулиць в населених пунктах об’єднаних територіальних громад Старобільського району.

За результатами проведеного моніторингу стану виконання Правил паркування транспортних засобів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 03.12.09 № 1342 до органів місцевого самоврядування доведено питання щодо необхідності обладнання та функціонування майданчиків для паркування транспортних засобів та стоянок таксі на вулицях і дорогах населених пунктів територіальних громад, інших питань пов’язаних з цим, у відповідності до вимог чинного законодавства. Робота в цьому напрямку триває.