Прес-центр27 червня 2018, 16:06

Відбувся кластерний публічний діалог

   27.06.2018 року у великій залі Старобільської райради відбувся кластерний  публічний діалог, що реалізується ПРООН за підтримки Швейцарської Конфедерації та Уряду Швеції в рамках проекту «Відновлення врядування та примирення в охоплених конфліктом громадах України».

   З привітальним словом від ПРООН виступила радник з питань примирення та соціальної єдності, Програма розвитку ООН Ганна Борова, від Старобільської райдержадміністрації- заступник голови Григоренко О.О.

   Презентували результати наукових досліджень науковці  Северодонецького національного університету імені  Володимира Даля.

   Участь в проведені заходу приймали: заступник директора Луганської Агенції Регіонального розвитку,  представники різних громадських об’єднань, фондів, освітніх та медичних закладів та інших формувань Марківського та Старобільського районів, структурних підрозділів Старобільської райдержадміністрації, районної ради, Старобільської міської ради, ЗМІ.

   Учасниками заходу активно обговорювалися результати досліджень Індексу SCORE, показника соціальної згуртованості і примирення, що є аналітичним інструментом для розуміння динаміки змін в суспільстві, яке піддалося впливу конфлікту, і виявлення вихідних точок для розробки підходів і програм, спрямованих на зміцнення соціальної згуртованості та примирення.

   За підсумками проведеної дискусії присутні розробили пропозиції, щодо вдосконалення індексу SCORE, заповнили анкети, виявили напрямки покращення соціальної згуртованості і примирення в Луганській області.