Прес-центр17 серпня 2020, 15:08

Відбувся І (районний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)-2020

У серпні 2020 року відбувся І (районний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)-2020 серед роїв старшої вікової групи закладів загальної середньої освіти Старобільського району.

Організаторами заходу були Відділ освіти Старобільської РДА, Старобільський районний методичний кабінет та Старобільський районний Будинок творчості дітей та юнацтва.

Рої зазначеної вікової групи протягом 2019/2020 навчального року вели свою діяльність у Старобільській гімназії, Старобільській ЗОШ ІІ-ІІІ ст.. № 2, Старобільській СЗОШ І-ІІІ ст. № 3, ОНЗ «Половинкинська ЗОШ І-ІІІ ст.», Нижньопокровській ЗОШ І-ІІІ ст. та Калмиківській ЗОШ І-ІІІ ст.

На участь у І (районному ) етапі гри «Сокіл» («Джура») надіслали заявки рій «Українці» Старобільської гімназії, рій «Патріот» Старобільської ЗОШ ІІ-ІІІ ст. № 2, рій «Патріоти» Старобільської СЗОШ І-ІІІ ст. № 3 та рій «Чайка» ОНЗ «Половинкинська ЗОШ І-ІІІ ст.».

Гра проводилася з метою виховання в учнівської молоді патріотизму, любові до України, поваги до народних звичаїв, традицій, національних цінностей Українського народу, формування здорового способу життя та зміцнення духовного і фізичного здоров’я школярів та з урахуванням рекомендацій постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом  SARS-Co  V-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів» забезпечено масковий режим, дотримання соціальної дистанції та склад роїв становив 8 учнів.

Гра проводилася у дистанційному форматі. Програма І (районного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») включала:

-  конкурс «Ватра», в якому учасники мали у форматі відеоролика презентувати свій рій;

- конкурс «Рятівник», який складався з теоретичної (тестові завдання з надання домедичної підготовки пораненому) та практичної (учасники рою виконували практичне завдання з надання домедичної допомоги) частин;

- конкурс «Пластун», який передбачав виконання завдань щодо орієнтування на відкритій місцевості, топографії та основ військової топографії;

- конкурс «Відун», який вимагав готовності учнів давати відповіді на завдання з історії України, історії українського війська  та загальні питання.

Учасники рою «Українці» Старобільської гімназії, рою «Патріот» Старобільської ЗОШ ІІ-ІІІ ст. № 2  рою «Чайка» ОНЗ «Половинкинська ЗОШ І-ІІІ ст.» показали високий  рівень підготовки та належний стан національно-патріотичного виховання у своїх закладах освіти.

У загальнокомандному заліку місця розподілилися таким чином:

І місце – рій «Патріот» Старобільської ЗОШ ІІ-ІІІ ст.. № 2;

ІІ місце – рій «Чайка» ОНЗ «Половинкиська ЗОШ І-ІІІ ст.»;

ІІІ місце – рій «Українці» Старобільської гімназії.

Урочисте нагородження переможців відбулося 14 серпня 2020 року в актовій залі Старобільського районного Будинку творчості дітей та юнацтва.

Вітаємо усіх призерів та їх наставників  з досягнутими результатами та бажаємо подальших успіхів, а рою «Патріот» Старобільської ЗОШ ІІ-ІІІ ст. № 2 – успіху в ІІ (обласному) етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).