Прес-центр30 грудня 2021, 15:12

Відбулося засідання районної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу

29 січня 2021 року під голуванням заступника голови Старобільської райдержадміністрації Світлани Загоровської, за участі керівників медичних закладів району, представників громадських організацій в приміщенні райдержадміністрації відбулося засідання районної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу (далі - Рада). Згідно порядку денного були розглянуті наступні питання:

 

- про стан захворюваності населення Старобільського району на ВІЛ-інфекцію та СНІД.

- про захворюваність  дитячого населення на туберкульоз та роботу медичних закладів щодо лікування та профілактики хвороби.

 

Під час засідання Ради були обговорені нагальні проблеми, що виникають у роботі медичних закладів в питанні протидії поширення туберкульозу, ВІЛ-інфекції/СНІДу. За результатами роботи Ради було прийнято рішення створити робочу групу для розробки маршруту пацієнта у разі захворювання на туберкульоз, ВІЛ-інфекцію та СНІД для напрацювання єдиного алгоритму дій для всіх медичних закладів району.

 

Зазначимо, що на виконання попереднього рішення Ради від 15 вересня 2021 року, Старобільською райдержадміністраціє було вжито заходів для збереження посади районного фтизіатра, з робочим місцем у місті Старобільськ. Так  з 6 листопада поточного року в структурі КНП «Луганський обласний медичний центр соціально небезпечних інфекційних хвороб» створено новий структурний підрозділ в м. Старобільськ  з штатною чисельністю 4 одиниці. Функціонує відповідний структурний підрозділ у орендованих приміщеннях  КНП «Старобільска  багатопрофільна лікарня».