Прес-центр24 липня 2018, 11:07

Відбулося позачергове засідання районної комісії з питань ТЕБ і НС у зв’язку з підняттям рівня води в річці Айдар на території Старобільського району

В зв’язку з різким підняттям рівня води в річці Айдар, який на 24.07.2018 року 12-30 складає 328 см, що перевищує рівень виходу на заплави 43 см і може в подальшому при піднятті рівня привести до підтоплення 6-ти автомобільних низьководних мостів та житлового сектору 24 липня 2018 року під головуванням голови Старобільської райдержадміністрації Анатолія Гаркавого відбулося позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

З метою якісного реагування та своєчасного усунення аварійних ситуацій в період можливого подальшого підняття рівня води, на засіданні були прийняті наступні рішення:

1) Здійснити перевірки справності шлюзу-регулятора, провести очистки наявних струмків, провести профілактичні роботи на шандорах міста, чистку каналів від комишу та сміття.

2) Забезпечити постійних моніторинг гідрологічної обстановки на річці для своєчасної організації заходів з протидії підтопленням населених пунктів, утворивши населені пункти.

3) Уточнити розрахунок сил і засобів, що можуть бути залучені до виконання робіт з попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій гідрологічного характеру.

4) Забезпечити взаємодію всіх служб при реагуванні на ускладнення обстановки та залучення необхідної кількості сил і засобів з метою недопущення їх переростання до рівня надзвичайної ситуації та своєчасного надання допомоги населенню, що потрапляють в небезпечну зону.

5) Перевірити наявність матеріальних резервів та запасів пально-мастильних матеріалів усіх рівнів для ліквідації можливих наслідків надзвичайних ситуацій, викликаних руйнівною дією води та відновлення нормальної життєдіяльності всіх об’єктів постраждалого населення.