Прес-центр6 вересня 2018, 12:09

Відбулося позачергове засідання районної комісії з питань ТЕБ і НС

05 вересня 2018 року під головуванням заступника голови Старобільської райдержадміністрації Григоренко О.О. відбулося зсідання районної комісії з питань техногенно - екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Виникла обґрунтована підозра про невідповідність об’єктів санітарних заходів у зв’язку з встановленням факту госпіталізації чотирьох хворих до інфекційного відділення Новопсковської центральної районної лікарні з попереднім діагнозом «ботулізм» після споживання риби в’яленої, придбаної 29.08.2018 р. на потужності роздрібної торгівлі харчовими продуктами (магазин «Сосновий»), розташований за адресою: вул. Дибко, с. Лиман, Старобільський р-н, Луганська обл., 92718. Результати баканалізів будуть відомі 07.09.2018 р.

Головний лікар КУ «Старобільське РТМО» висловив занепокоєння у зв’язку з тим, що всі відповідні служби не можуть забезпечити заходи з охорони здоров’я населення так як на території Луганської області діє мораторій на перевірки закладів реалізації харчової продукції, що призводить до розвитку стихійної торгівлі та масових харчових отруєнь.

З метою профілактики виникнення захворювань на кишкові інфекції та ботулізм серед населення унаслідок несанкціонованої торгівлі харчовими продуктами підвищеного епідризику, за результатами доповіді та з урахуванням обговорення, комісія вирішила:

           1. Утворити робочу групу з питань обстеження об’єктів, що реалізують харчову продукцію підвищеного епідризику у наступному складі:

           Голова робочої групи - представник управління Держпродспоживслужби у Старобільському районі;

           Члени робочої групи:      

           -представник Старобільської міської ради;

           - представники сільських рад (за необхідності);

           -представник Старобільського відділу поліції ГУНП України Луганській області;

           -представник Старобільського управління ГУ ДФС у Луганській області;

           -представник Старобільського МРВ ГУ ДСНС України у Луганській області.

           1.1 Робочій групі здійснити обстеження починаючи з 06.09.2018 року, скласти відповідні акти та надати районній комісії з питань ТЕБ і НС підсумкову інформацію.

           1.2 Головному лікарю КУ «Старобільське РТМО» у разі надходження хворих до інфекційного відділення і виявлення, що вони купували харчову продукцію зі стихійних ринків чи торгових об’єктів району терміново інформувати голову районної комісії з питань ТЕБ і НС.                                               2. Старобільському ВП ГУНП України у Луганській області, виконкому Старобільської міської ради активізувати роботу щодо боротьби з стихійною торгівлею на території м. Старобільськ.