Прес-центр1 листопада 2017, 14:11

Відбулось оперативне засідання штабу щодо проходження опалювального сезону

Сьогодні, 1 листопада, за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза, його заступник Вадим Данієлян провів в режимі відеоконференцзвʼязку засідання штабу з підготовки до опалювального сезону 2017-2018 років та його сталого проходження.

Він нагадав присутнім, що під час вчорашньої апаратної наради облдержадміністрації, очільник області доручив керівникам міст та районів до кінця тижня дати опалення житловому сектору та закладам соціальної сфери Луганщини.

Так, директор Департаменту житлово-комунального господарства ОДА Віталій Сурай навів оперативні дані станом на 1 листопада поточного року, зокрема, в області працюють 357 з 369 котелень (96,7 %), подаються теплоносії 1426 з 1773 житлових будинків (80,4 %) та 486 з 506 об´єктів соціальної сфери (96 %), а саме: 139 з 143 дошкільних закладів (98,6 %), 285 з 299 учбових закладів (95,3 %) і 62 з 64 лікарень (96,8 %).

Під час звіту представників житлово-комунального сектору міст та районів області членам штабу було доведено оперативну інформацію по територіям.

Керівництво Лисичанська доповіло про те, що до системи централізованого опалення вже під’єднано два останніх багатоквартирних будинки. Проте Віталій Сурай зазначив, що на «гарячу лінію» облдержадміністрації надійшли звернення від містян з проханням посприяти у вирішенні локальних проблем з подачею теплоносіїв.

У Рубіжному ситуація з надання централізованого теплопостачання абонентам також перебуває на контролі міської влади та комунальників. За їх словами, динаміка підключення до опалення становить 70-80 будинків на добу. Таким чином, заплановано завершити подачу тепла до кінця тижня.

Комунальники Сєвєродонецька відзвітували, що протягом короткого терміну будуть завершені роботи з ремонту місць поривів теплоцентралі. Керівництво Сєвєродонецької ТЕЦ запевнило, що після запуску всіх об’єктів житлового сектору, підприємство розпочне генерацію електроенергії для забезпечення альтернативних джерел живлення міста.

Також порушувалася тема щодо проблеми надання комунальних послуг у прифронтових районах області. Зокрема, у смт Тошківському і Нижньому Попаснянського району населенню розпочато видачу електрообігрівачів та діє ліміт на постачання електроенергії для опалення розміром 3 тис. кВт/місяць за 90 копійок до початку відновлення газопостачання.

Загалом по району подача теплоносіїв до помешкань абонентів централізованого опалення виконано у повному обсязі.

Поблизу села Кримське Новоайдарського району, що знаходиться поблизу лінії розмежування, триває монтаж лінії електропередач, пошкоджено під час бойових дій довжиною у 5 кілометрів. Реалізувати проект заплановано за два тижні.