Прес-центр6 квітня 2023, 17:04

Відбулось онлайн засідання «круглого столу»

29 березня 2023 року відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Про перспективи організації роботи медичних закладів Старобільського району після деокупації в умовах кадрового дефіциту». Нарада проходила під головуванням начальника Старобільської районної військової адміністрації Володимира ЧЕРЕВАТОГО. Також в ній брали участь начальники військових адміністрацій населених пунктів, керівники закладів охорони здоров’я району та закладів вищої та передвищої професійної освіти, директор департаменту охорони здоров’я Луганської ОДА, керівник регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» та представник благодійної організації «Лікарі всесвіту».
Були розглянуті питання забезпечення кадрами медичних закладів на поточний момент, спроможність медичних закладів району та їх план розвитку. Учасники провели обговорення перспектив вирішення проблеми нестачі/браку спеціалістів.
За підсумками наради були надані відповідні протокольні доручення щодо проведення заходів для залучення лікарів, інтернів та інших спеціалістів для роботи у відновлених закладах охорони здоров’я, а також налагодження роботи з міжнародними партнерами для створення мобільних бригад медичної допомоги після деокупації.