Прес-центр17 лютого 2022, 08:02

Відбулась оперативна нарада у в.о. голови Старобільської районній державній адміністрації Володимира Череватого

15 лютого в Старобільській районній державній адміністрації відбулась оперативна нарада під головуванням в.о. голови Володимира Череватого. Участь взяли голови об’єднаних територіальних громад району, керівники підприємств, установ та організацій.

На порядку денному було розглянуто питання:

Підведення підсумків роботи територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Старобільського району Луганської області, у 2021 році та визначення основних завдань на 2022 рік,

Розглянута інформація щодо нормативно-грошової оцінки земель населених пунктів Старобільського району,

За результатами наради були розроблені та надані відповідні протокольні доручення, націлені на:

  • Вжиття заходів щодо накопичення матеріальних цінностей до місцевих матеріальних резервів для запобігання виникненню і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території Старобільського району;
  • розробку проєкту Плану дій щодо попередження та ліквідації пожеж у природних екосистемах Луганської області в пожежонебезпечний період 2022 року;
  • Вжиття заходів щодо утворення в структурі органів місцевого самоврядування підрозділів/спеціалістів з питань цивільного захисту, активізувати підбір кадрів на посади у сфері цивільного захисту та забезпечити проходження ними підвищення кваліфікації за спеціальністю «Цивільна безпека».
  • Вжиття заходів щодо проведення ремонтних та відновлювальних робіт протипожежних мереж та пожежних гідрантів. За відсутності зовнішнього протипожежного водопроводу забезпечити зовнішнє протипожежне водопостачання з ємностей (резервуарів водойм) відповідно до норм чинного законодавства.

Також головам територіальних громад було рекомендовано:

  • Вжити заходи щодо передбачення коштів  у місцевих бюджетах на 2022 рік на виконання робіт із землеустрою з оновлення (корегування) Технічної документації щодо нормативної грошової оцінки земель населених пунктів.
  • Вжити заходів щодо укладення договорів з проектними землевпорядними організаціями на виконання робіт з оновлення (корегування) нормативної грошової оцінки земель населених пунктів, відповідно до діючого законодавства.
  • Надати інформацію про проведену роботу до відділу соціально-економічного розвитку територій.