Прес-центр28 cічня 2022, 08:01

Вакцинація залишається єдиним шансом вберегтися від тяжкого перебігу захворювання особливо для осіб віком понад 60 років

На тлі початку нової хвилі пандемії, стабільного збільшення кількості захворілих на COVID-19 з початку січня поточного року, у тому числі і на території Старобільського району, вакцинація населення від COVID-19 і надалі залишається єдиним шансом подолати пандемію.

   З початку вакцинальної кампанії від COVID-19  на території Старобільського району щеплено  62030 осіб, що становить 51,2 % від загальної чисельності населення району, з них повністю імунізовані  отримавши дві дози – 58564 особи, у тому числі:

- на території Старобільської та Шульгінської ТГ вакциновано  25142 особи, що складає  76% від загальної кількості населення;

 - на території Біловодської ТГ  вакциновано – 12979 осіб  (57 % від загальної кількості населення);

- на території  Марківської ТГ– 5450  осіб (44 % від загальної кількості населення)

- на території Міловської ТГ вакциновано – 4960 осіб (40 % від загальної кількості  населення);

- на території Новопсковської та Білолуцької  ТГ вакциновано – 12275 осіб,  (38,9% від загальної кількості населення);

- на території Чмирівської ТГ КНП «ЦПМСД» Чмирівської сільської ради – 1224 осіб (12 % від загальної кількості населення).

          За даними Міністерства охорони здоров’я України людей, які завершили курс вакцинації, госпіталізують із коронавірусною хворобою у 5 разів рідше за тих, хто не отримав жодної дози вакцини або зробив лише одне щеплення. Вакциновані мають у 9 разів менший ризик померти внаслідок COVID-19 ніж невакциновані.

У зоні найвищого ризику важкого перебігу хвороби та смерті від COVID-19 люди старші 60 років. Як свідчать статистичні дані  понад 80% усіх померлих від COVID-19 в Україні – це люди старші 60 років. Причому чим старша особа, тим вищий ризик. Тож, обов’язково допоможіть близьким літнього віку записатися на щеплення зателефонувавши до реєстратури медичного закладу, чи до сімейного лікаря з яким укладено декларацію.

           Вакцини ніколи не були і не стануть ліками. Вакцинація дає єдину гарантію – якщо ви захворієте, то хвороба пройде легше, нанесе меншу шкоду вашому організму і не забере ваше життя. Захистіть себе  і своїх рідних вакцинуйтеся!