Прес-центр20 листопада 2017, 17:11

В Україні згідно з Порядком використання коштів, передбачений бюджет на заходи із реабілітації дітей–інвалідів

   В Україні згідно з Порядком використання коштів, передбачений бюджет на заходи із реабілітації дітей – інвалідів, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 20.06. 2012 № 572 (зі змінами).

   Для здійснення реабілітаційних заходів органи соціального захисту населення на підставі рекомендацій індивідуальної програми  реабілітації дітей з інвалідністю та заяви (у довільній формі) батьків або законних представників забезпечують скерування таких дітей до відповідних реабілітаційних установ.

   Вартість реабілітаційних заходів визначається органами соціального захисту населення окремо для кожної дитини з інвалідністю відповідно до індивідуальної програми реабілітації та побажань батьків або законних представників.

   Оплата реабілітаційних заходів здійснюється органами соціального захисту населення на підставі актів виконаних робіт відповідно до договору про надання реабілітаційних заходів, укладеного з реабілітаційною установою.

   Також особи  з інвалідністю відповідно до індивідуальної програми реабілітації  можуть отримати професійну освіту.

   Оплата вартості навчання та перекваліфікації осіб з інвалідністю проводиться шляхом відшкодування Фондом соціального захисту інвалідів навчальному закладу витрат за навчання особи з інвалідністю.