Прес-центр6 квітня 2021, 16:04

В Старобільському районі збільшується кількість хворих на COVID-19

Знову звертаємо увагу мешканців Старобільського району на стабільну динаміку зростання показників захворюваності населення на гостру респіраторну хворобу COVID-19. Так, станом 05.04.2021 кількість захворілих що перебувають на амбулаторному лікуванні в закладах первинної ланки медичної допомоги складає 494 особи.

Найвищі показники захворюваності населення спостерігаються і надалі на території Марківської територіальної громади, де за даними КНП «Марківський центр ПМСД» на амбулаторному лікуванні в медичному закладі перебуває – 137 осіб. Також, стрімко збільшується кількість захворілих і на території Старобільської територіальної громади, де протягом останніх вихідних було лабораторно підтверджено 35 нових випадків.

- КНП «Старобільський ЦПМСД» на амбулаторному лікуванні перебуває 137 осіб;
- КНП «Біловодський центр ПМСД» - протягом вихідних підтверджено 16 нових випадків, на амбулаторному лікуванні перебуває 94 особи;
- КНП «Новопсковський центр ПМСД» - 21 новий випадок, на амбулаторному лікуванні перебуває 109 осіб;
- КНП «Міловський центр ПМСД» на амбулаторному лікуванні перебуває 9 осіб;
- КНП «Центр ПМСД» Чмирівської сільської ради –1 новий випадок, на амбулаторному лікуванні перебуває 8 осіб.

Разом зі зростанням загальної кількості захворілих на гостру респіраторну хворобу COVID-19 зростає і кількість випадків госпіталізації пацієнтів що потребують стаціонарного лікування, збільшується і кількість тяжких хворих, які потребують кисневої терапії. Медичні заклади працюють в режимі значного навантаження, виникають труднощі у постачанні необхідних обсягів медичного кисню. На сьогодні на стаціонарному лікуванні у 3 медичних закладах, які здійснюють госпіталізацію хворих на COVID-19 перебуває 93 пацієнти, у тому числі:

- 45 осіб в КНП «Біловодська багатопрофільна лікарня»;
- 39 осіб в КНП «Старобільська багатопрофільна лікарня»;
- 9 осіб в КНП «Новопсковське територіальне медичне об’єднання».

Ігнорування населенням району та суб’єктами господарювання при здійсненні господарської діяльності заходів попередження поширення інфекції призводить до подальшого швидкого зростання захворюваності населення. Збереження такої тенденції неминуче призведе до критичного рівня захворюваності населення і ще більшого навантаження на медичні заклади.

З метою попередження зростання захворюваності на COVID-19 Управлінням Держпродспоживслужби в Старобільському районі та органами національної поліції в межах наданих повноважень буде посилено контроль за дотриманням протиепідемічних заходів по профілактиці коронавірусної хвороби на території Старобільського району, які передбачені постановами Кабінету міністрів України та Головного державного санітарного лікаря України.
Тому, вкотре просимо всіх мешканців району дотримуватись заходів попередження поширення коронавірусної інфекції – носити маски, зберігати соціальну дистанцію, частіше мити руки.

ПРОСТІ ПРАВИЛА РЯТУЮТЬ ЖИТТЯ! Не хворійте!